Suroviny
- hovězí žebro 1 kg
- mrkev 2
- celer 1/2
- petržel 1
- celý pepř 10
- nové koření 3 kuličky
- bobkový list 2
- cibule 2
- česnek 4 stroužky
- brambory 4
- majoránka
- kmín
- olej
Postup
- Hovězí žebro společně s kořenovou zeleninou a cibulí zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. V okamžiku, kdy přijde polévka k varu, zmírníme teplotu a necháme táhnout. Sebereme vysráženou bílkovinu a přidáme divoké koření. Vaříme doměkka.
- Polévku přecedíme a maso z polévky nakrájíme na kousky. Připravíme si kousek mrkve, petržele a celeru, které nastrouháme nahrubo a dáme zarestovat na lžíci oleje. Přidáme nakrájené brambory a kmín.
- Restujeme zhruba dvě minuty a zalijeme vývarem. Brambory necháme uvařit doměkka a lehce rozmačkáme. Závěrem přidáme čtyři utřené stroužky česneku, majoránku a nasekanou petržel.
Autor receptu: Jan Prchlík
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!