Suroviny
- piškoty
- smetana ke šlehání
- ztužovač
- polotučný tvaroh
- cukr moučka
- jahody
- skořice
- skořicový cukr
- káva
- med
Postup
- Uvaříme si kávu, kterou si ochutíme lžící medu, troškou mleté skořice a skořicovým cukrem, necháme chvíli vychladnout. Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Tvaroh si dáme do misky a přidáme moučkový cukr podle chuti. Nakrájíme si jahody na tenké plátky.
- Vezmeme si formu na dort. Piškoty namáčíme v kávě a pokládáme na dno formy, až je dno plné, rozetřeme tvaroh a poskládáme jahody a znovu piškoty namočené v kávě. Poté dáváme šlehačku, rozetřeme a dáme jahody.
- Celý proces opakujeme až do vrchu formy. Poté dáme na noc do lednice.
Autor receptu: Adéla Kokindová