Suroviny
- brambory 400 g
- olivový olej 2 PL
- šalotka 1
- česnek 1 stroužek
- chilli paprička 1
- rajčata v konzervě (soudková) 400 g
- uzená paprika 1 ML
- hladkolistá petržel
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup
- Brambory uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Poté je slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
- Mezitím připravíme pikantní rajčatovou omáčku. V menší pánvi či rendlíku rozehřejeme 1 lžíci oleje. Přidáme šalotku a česnek a do pánve rozdrobíme též sušenou chilli papričku. Ingredience za stálého míchání restujeme 1–2 minuty, dokud nezačnou vonět. Přidáme konzervovaná rajčata a dobře promícháme.
- Okořeníme solí, pepřem a uzenou paprikou. Přivedeme k varu. Omáčku necháme vařit v nezakryté pánvi a za častého míchání (aby se rajčata rozpadla) 10–15 minut, dokud nezhoustne.
- V jiné pánvi či rendlíku rozehřejeme zbylý olivový olej. Přidáme vychladlé kostičky brambor, osolíme a za častého míchání smažíme ze všech stran do zlatohněda. Hotové brambory zalijeme rajčatovou omáčkou, dozdobíme petrželovou natí a podáváme horké nebo při pokojové teplotě.
Autor receptu: Miroslav Svoboda
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!