Suroviny
- hrubá mouka 500 g
- sůl 1/2 ML
- droždí 15 g
- cukr 15 g
- vejce 1
- kravské mléko 250 ml
Náplň
- borůvky 300 g
- cukr krystal 3 PL
Na posyp
- máslo 150 g
- moučkový cukr 100 g
- tvaroh 500 g
Postup
- Všechny ingredience necháme chvíli stát při pokojové teplotě. Poté je smícháme v robotu a necháme 10 minut hníst. Případně těsto vypracujeme vařečkou, což potrvá 20–30 minut, aby se vše důkladně propojilo.
- Po prohnětení vyválíme zhruba 0,5 cm silnou placku, vykrojíme 10 čtverců a naplníme je borůvkami smíchanými s cukrem. Zabalíme do knedlíku a pořádně spojíme všechny rohy, aby nevytekla šťáva z borůvek. Knedlíky necháme na pečicím papíru 40 minut kynout při pokojové teplotě. Poté je vaříme 6 minut pod pokličkou.
- V polovině je otočíme. Podáváme posypané moučkovým cukrem, nastrouhaným tvarohem a polité rozpuštěným máslem.
Autor receptu: Veronika Pourová