Suroviny
- palačinky 1
- banán
- maliny
- hroznové víno
- toping (zero čokoláda)
- hořká čokoláda (95%)
- šlehačka (vegan)
Postup
- Rozehřejeme palačinkovník, v hrníčku rozpustíme směs palačinky natural, rozkvedláme, aby nebyly hrudky. Nejdříve méně vody a všechen prášek a potom dolijeme zbytek vody. Dáme na palačinkovník a budeme čekat, dokud nebude seshora palačinka oschlá, otočíme a doděláme z druhé strany. Vnitřní stranu natřeme toppingem zero a rozetřeme po celé ploše. Ušleháme mixérem v dostatečně velké misce vegan šlehačku úplně do tuha.
- Šlehačku dáme do palačinky, doprostřed a rozetřeme po celé ploše KROMĚ strany, kde končíme. Naplníme malinami od začátku do poloviny po celé délce a začneme pomalu motat. První převrat bude menší a zbytek necháme palačinku, ať se motá volně.
- Nachystáme talíře. Kopeček pěny dáme doprostřed ze dvou velkých lžic, odřízneme kraj rolády ze šikmá, OSTRÝM NOŽEM krájíme plátky široké na palec a hned kus opřeme šikmo o pěnu. Doprostřed rolády dáme čerstvé maliny, k tomu dáme asi 3 ks ještě z boku na pěnu.
- Plátek banánu položíme na pěnu a hroznové víno mezi banán a maliny. Nastrouháme hořkou čokoládu a zlehka ozdobíme. Vezmeme topping a uděláme písmeno Z.
Autor receptu: Pavel Šalitroš