Suroviny
- listový špenát 400 g
- cibule 3/4
- mozzarella 2
- parmazán 250 g
- lasagne
Bešamel
- hladká mouka 3 PL
- kravské mléko 400 ml
- máslo 50 g
Postup
- Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji necháme zesklovatět. Poté přidáme špenát, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Mezitím si připravíme bešamel. V hrnci si rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a uvaříme řídkou kaši. Osolíme a opepříme.
- Troubu si předehřejeme na 180 až 200 °C. Pekáč vymažeme tukem a začneme vrstvit lasagne v pořadí – tenká vrstva bešamelu, lasagne, špenát, bešamel a posypeme nastrouhaným sýrem, pak opět lasagne, špenát, bešamel, nastrouhaný sýr, lasagne.
- Poslední vrstvu bešamelu pak posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Pečeme dozlatova.
Autor receptu: Alex Straka