Suroviny
Postup
Paštika
- Nakrájíme cibuli, necháme zhnědnout na oleji, přidáme očištěna játra, kořeni a dusíme 15 minut.
- Poté přidáme máslo, šlehačku a rozmixujeme, necháme ztuhnout.
Bagetka
- Do hnětací mísy dáme mouku, cukr, sůl a cibulku. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a přilijeme k sypkým surovinám. V robotu nebo ručně zpracujeme jednotné těsto a necháme ho hodinu kynout.
- Těsto rozdělíme na tři díly a vytvarujeme bagety, které dáme na plech vyložený pečicím papírem. Na 10 minut přikryjeme utěrkou a necháme ještě dokynout. Bagety ve středu nařízneme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C, čas pečení je cca 20 minut.
Autor receptu: Terezie Simotová