Suroviny
- žabí stehýnka
- med 2 PL
- rajský protlak 1 PL
- sójová omáčka 3 PL
- zázvor
- česnek 3 stroužky
- worcesterová omáčka
- jarní cibulka
- škrob
- olej
- máslo
- rýže
- sůl
Postup
Marinování
- Stehýnka marinujeme v marinádě z medu, rajského protlaku, sójové omáčky, strouhaného zázvoru a drceného česneku s přidáním worcesteru.
- Hustotu marinády můžeme upravit trochou teplé vody. Marinujeme po dobu 2 hodin.
Příprava masa
- Po vyjmutí z marinády stehýnka osušíme a okořeníme solí a pepřem. Následně obalíme maso škrobem.
- Stehýnka vložíme do rozpálené pánve s olejem a 1/3 dávkou másla. Smažíme za stálého obracení, dokud nebudou dozlatova.
Příprava omáčky
- V malé pánvi přivedeme marinádu k varu. Přidáme zbylé máslo a povaříme asi 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
- Maso podáváme na talíři přelité horkou marinádou. Posypeme jarní cibulkou nakrájenou podélně na tenké proužky.
- Jako ideální příloha k tomuto jídlu nám poslouží miska dušené sypké rýže.
Autor receptu: Tomáš Voříšek