Suroviny
- žabí stehýnka
 - med 2 PL
 - rajský protlak 1 PL
 - sójová omáčka 3 PL
 - zázvor
 - česnek 3 stroužky
 - worcesterová omáčka
 - jarní cibulka
 - škrob
 - olej
 - máslo
 - rýže
 - sůl
 
Postup
Marinování
- Stehýnka marinujeme v marinádě z medu, rajského protlaku, sójové omáčky, strouhaného zázvoru a drceného česneku s přidáním worcesteru.
 - Hustotu marinády můžeme upravit trochou teplé vody. Marinujeme po dobu 2 hodin.
 
Příprava masa
- Po vyjmutí z marinády stehýnka osušíme a okořeníme solí a pepřem. Následně obalíme maso škrobem.
 - Stehýnka vložíme do rozpálené pánve s olejem a 1/3 dávkou másla. Smažíme za stálého obracení, dokud nebudou dozlatova.
 
Příprava omáčky
- V malé pánvi přivedeme marinádu k varu. Přidáme zbylé máslo a povaříme asi 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
 - Maso podáváme na talíři přelité horkou marinádou. Posypeme jarní cibulkou nakrájenou podélně na tenké proužky.
 - Jako ideální příloha k tomuto jídlu nám poslouží miska dušené sypké rýže.
 
Autor receptu: Tomáš Voříšek