Suroviny
- lilek 3
- červená paprika 4
- cibule 1
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 50 ml
- sůl
Postup
- Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Lilky a papriky omyjeme a osušíme. Rozložíme je na připravený plech a přidáme k nim neoloupanou cibuli. Pečeme 45 minut doměkka.
- Během pečení zeleninu několikrát otočíme. Spálená slupka nevadí, pod ní se zintenzivňuje chuť zeleniny. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu na 200 °C.
- Upečenou zeleninu přiklopíme pokličkou nebo vložíme do igelitového sáčku, aby se zelenina zapařila a slupka šla snadno odloupnout. Jakmile zelenina vychladne, oloupeme ji a z paprik vyjmeme semeník.
- Zeleninu natrháme či nakrájíme na kousky a promícháme je v misce s olivovým olejem a solí.
Autor receptu: Adéla Konewka
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!