Sušenkový základ
- karamelové sušenky 200 g
- máslo 80 g
Krém
- tvaroh 250 g
- mascarpone 500 g
- zakysaná smetana 200 g
- karamelová pomazánka 75 g
- vejce 2
- hladká mouka 2 PL
- moučkový cukr (dle chuti)
Poleva
- karamelová pomazánka 150 g
Postup
- Sušenky rozmixujeme. Přidáme máslo pokojové teploty a opět promixujeme. Na krém smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh a vyšleháme. Přidáme 2 vajíčka a znovu prošleháme.
- Nakonec přidáme mouku a cukr, a ještě jednou vše vyšleháme. Krém vylijeme na předpečený korpus a pečeme při teplotě 155 stupňů cca 50 minut.
- Během pečeni dáme na spod trouby plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnout v pootevřené troubě alespoň půl hodiny, teprve poté vyjmeme.
- Polevu připravíme roztáním sušenkové pomazánky v hrnci na mírném plamení. Vylijeme ji na vychladly cheesecake.
Autor receptu: Kristýna Škodová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!