Suroviny
- kachní prsa
- dýně Hokkaidó
- portské víno
- třešňový džem
- rozmarýn
- česnek
- máslo
- kmín
- cibule
- smetana
- balzamikový ocet
- togarashi
- microgreens
- sůl
- pepř
Postup
Maso naložíme do koření dle chuti, dáme do vakua a metodou sous vide připravujeme na 58 °C přibližně 2 hodiny. Poté maso osmažíme na rozpálené pánvi přibližně minutu ze spodní strany a pak ze strany kůže, dokud není opečená.
Dýni nakrájíme na kostičky, přidáme koření a vaříme do změknutí, poté rozmixujeme a přidáme smetanu na zjemnění. Na redukci osmažíme červenou cibuli nebo šalotku nakrájenou najemno, přidáme trochu soli a pepře.
Poté přidáme džem, portské víno a pomalu redukujeme do zhoustnutí. Nakonec rozmixujeme a přecedíme přes sítko.
Autor receptu: Kristián Černý