Suroviny
- chilli papričky 3
- tymián hrst
- nové koření 2 PL kuliček
- česnek 8 stroužků
- cibule 3
- třtinový cukr 4 PL
- sůl 2 PL
- růžový pepř 2 ML
- skořice 1 ML
- muškátový oříšek 1 ML
- mletý zázvor 1 ML
- sójová omáčka 1/2 hrnku
- limetková šťáva
- pomerančová šťáva 1 hrnek
- bílý vinný ocet 1/2 hrnku
- polníček
- majonéza
- červená řepa
- halloumi sýr
- hlíva ústřičná 1 kg
Salát
- konopná semínka 1/4 hrnečku
- slunečnicová semínka 1/4 hrnečku
- vlašské ořechy 1/4 hrnečku
- mladá cibulka 1
- mix salátů
- cherry rajčata vanička
- borůvky vanička
- avokádo 1/2
- mozzarella
Zálivka
- ocet 1 PL
- voda 1 PL
- olivový olej 1 PL
- směs koření (salátové) 1 a 1/2 PL
- med 1 a 3/4 PL
- sůl
Postup
- Všechny ingredience kromě majonézy a řepy rozmixujeme dohladka. Očištěnou hlívu nakrájíme na kousky, hodíme je do směsi a necháme marinovat pár vteřin nebo přes noc. Poté dáme na pánev a osmažíme.
- Vedle na pánvičce osmažíme na plátky nakrájený halloumi sýr. Rozkrojíme bulky napůl a rychle je opečeme, pak do nich dáme směs s hlívou, halloumi, zeleň a řepovou majonézu. Tu připravíme tak, že nastrouháme do majonézy předvařenou řepu a dochutíme pepřem a třeba špetkou skořice.
- Servírujeme se salátem. Ingredience nakrájíme dle libosti, smícháme dohromady a dochutíme zálivkou.
Autor receptu: Jakub Hošták