Grilovaný pita chléb
Tzatziki
- salátová okurka 2
- řecký jogurt 500 g
- česnek 4 stroužky
- olivový olej 2 PL
- citronová šťáva 2 PL
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- kopr (volitelné) 1-2 PL nasekaný
Postup
Tzatziki
Okurky nastrouháme nahrubo, dáme do cedníku, osolíme a necháme 10–15 minut, aby pustily vodu. Pak dobře vymačkáme, ať nejsou tzatziki vodnaté. Smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem.
Můžeme přidat čerstvý kopr nebo mátu pro osvěžení. Necháme alespoň 30 minut odležet v lednici.
Grilovaný pita chléb
Pity zlehka potřeme olivovým olejem z obou stran.
Opečeme na grilu, grilovací pánvi nebo v troubě (pod grilem) 1–2 minuty z každé strany – ať jsou zlatavé a měkké.
Autor receptu: Zdeněk „Style“ Hrubý