Suroviny
- dýně
- rajče 6
- česnek 3 stroužky
- cibule 2
- paprika 2
- smetana ke šlehání 50 ml
- dýňová semínka
- lanýžový olej
- vývar 100 ml
- krutony
- máslo
- bylinky
- sůl
- pepř
Postup
- Na plech si dáme pečicí papír, přidáme dýni, rajčata, cibuli, dva stroužky česneku, papriku rozkrojíme na půl a dáme na plech, zakápneme lanýžovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme do zlatova, poté vyndáme a vše smícháme v hrnci, kde pomocí mixéru promixujeme.
- Přidáme vývar a smetanu ke šlehání, zamícháme a dle chuti osolíme nebo opepříme, dle potřeby přilijeme smetanu.
- Krutony z oblíbeného pečiva opečeme na pánvi na přepuštěném másle, posypeme bylinkami, přidáme najemno nakrájený stroužek česneku.
Autor receptu: David Blajer
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!