Suroviny
- hovězí líčka
- kořenová zelenina
- česnek
- cibule
- nové koření
- rozmarýn
- rajský protlak
- červené víno
- hovězí vývar
- žampiony
- brambory
- smetana
- máslo
- cukr
- sůl
- pepř
Postup
- Hovězí líčka očistíme a orestujeme na oleji ze všech stran do hněda. Kořenovou zeleninu orestujeme dozlatova, přidáme cibuli, česnek a koření.
- Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut. Do hrnce dáme líčka a dusíme do měkka. Líčka vyndáme a omáčku přecedíme přes jemné síto. Dochutíme dle libosti.
- Na másle zprudka osmahneme žampióny dozlatova, ozdobíme petrželkou, pak přidáme na talíř jako menší přílohu.
- Jako hlavní přílohu podáváme bramborovou kaši. Oloupeme brambory, uvaříme je do měkka, osolíme, přidáme smetanu a vyšleháme kaši.
Autor receptu: Petra Vilímková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!