Suroviny
- smetana ke šlehání 500 ml
- žloutek 4
- třtinový cukr 2 ML
- vanilkový lusk 1
- skořice 1
- likér (Disaronno Amaretto) 150 ml
- třtinový cukr 1 a 1/2 ML
Postup
- Ohřejeme smetanu před bod varu, přidáme cukr, dřeň z vanilkového lusku a skořici a vše promícháme. Necháme vychladnout, do vlažné hmoty vmícháme žloutky a likér a nalijeme do zapékacích misek.
- Misky dáme do vodní lázně tak, aby byly do půlky ponořené do vody a pečeme v troubě na 145 °C, 55 minut. Necháme vychladnout v lednici do druhého dne.
- Před podáním posypeme třtinovým cukrem (1,5 čajové lžičky na porci) a ožehneme flambovací pistolí pro vytvoření karamelové krustičky. Na dozdobení přidáme ovoce.
Autor receptu: Daniel Čech
Podívejte se na třetí díl Česko na grilu: