Suroviny
- máslové sušenky 200 g
- rozpuštěné máslo 80 g
- mascarpone 750 g
- smetana 200 ml
- moučkový cukr 100 g
- citrony 2
- vanilkový extrakt 1 ML
Postup
Korpus
Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme najemno. Smícháme s rozpuštěným máslem.
Natlačíme směs na dno dortové formy (doporučuji vyložit dno pečicím papírem). Dáme do lednice na 20 minut, aby ztuhnul.
Krém
Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkou a citronovou šťávou + kůrou. V jiné míse vyšleháme smetanu dotuha. Šlehačku pak opatrně vmícháme do mascarpone krému – vznikne nadýchaná citronová náplň.
Krém rovnoměrně rozetřeme na připravený korpus. Cheesecake necháme ztuhnout v lednici alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
Autorka receptu: Viktorie Bartošová