Měkké domácí housky
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo, pak je oloupeme a rozkrojíme na půlky. Žloutky vybereme a smícháme je s majonézou, hořčicí, solí a pepřem, dokud nevznikne hladká náplň.
- Na pánvi opražíme ořechy s medem, aby byly sladké a křupavé. Nakrájíme slaninu na malé kousky a opečeme ji do křupava.
- Na talíři naaranžujeme listy salátu, naplníme vejce žloutkovou směsí a posypeme je ořechy a slaninou.
Měkké domácí housky
- Odvážíme 500 g mouky. Kvasnice rozmícháme ve vlažném mléce s cukrem a necháme je 20 minut kynout. Přidáme vykynuté kvasnice do mouky, přilejeme trochu mléka, přidáme žloutek, máslo a sůl.
- Těsto hněteme a necháme ho kynout přibližně hodinu. Tvarujeme housky a pečeme na 190 °C po dobu 20 minut.
Autor receptu: Adéla Aumüllerová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!