Suroviny
- vejce 4
- cukr krupice 100 g
- kakao 2 PL
- smetana ke šlehání 250 ml
- vanilkový cukr
- ovoce (jahody, maliny apod.)
- máslo (na vymazání plechu)
Postup
- Plech silně vymažeme máslem, ušleháme 4 bílky do tuhého sněhu, 4 žloutky utřeme se 100 g cukru. Přidáme kakaový prášek, vmícháme ušlehaný sníh z bílků, rozetřeme na plech a pečeme na 180–200 °C asi 7 minut.
- Zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Posypeme vanilkovým cukrem a pak podebereme korpus z plechu. Ušleháme šlehačku a natřeme ji na upečený korpus.
- Zabalíme do alobalu a necháme vychladit. Nakrájíme na kolečka a ozdobíme červeným ovocem.
Autor receptu: Tomáš Holek
Přehrajte si exkluzivně druhý díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+