Suroviny
- polohrubá mouka 1,5 hrnku
- cukr krystal 1 hrnek
- moučkový cukr 1/2 hrnku
- ananasový kompot
- vejce 2
- jedlá soda 2 ML
- kypřicí prášek do pečiva
- pomazánkové máslo 2 balení
- vanilkový cukr 1
- vanilkový pudink 2 PL
- čokoláda na vaření
Postup
- Ananasový kompot i se šťávou rozmixujeme a přidáme 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 2 vejce, 2 kávové lžičky jedlé sody, 1 prášek do pečiva.
- Zamícháme a vylijeme na plech s pečicím papírem. Poté pečeme 15–20 minut na 180 °C.
Příprava krému
- Pomazánkové máslo smícháme s ½ hrnku cukr moučky, 1 vanilkovým cukrem, 2 polévkovými lžícemi vanilkového pudinku. Vše zamícháme a po upečení tímto krémem potřeme upečenou buchtu.
- Nakonec celé polejeme rozpuštěnou čokoládou a nožem rozetřeme. Poté necháme hodinu vychladit. Vykrájíme porce a zdobíme čerstvým ananasem orestovaným na másle.
Autor receptu: Miroslav Vojtek
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!