Propadlá pudinková buchta s jahodami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Propadlá pudinková buchta s jahodami
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Pokud hledáte dezert k vaší odpolední kávě, právě jste ho našli. Tato pudinková buchta je krásně vláčná a rozhodně není složitá! :)
Suroviny
-
polohrubá mouka
250 g
-
moučkový cukr
250 g
-
kypřicí prášek do pečiva
1/2 ks
-
Žloutek
4 ks + sníh z bílků
-
vanilkový cukr
1 ks
-
Olej
100 ml
-
vlažná voda
100 ml
-
Kakao
3 lžíce
Pudink
-
Mléko
750 ml
-
vanilkový pudink
2 ks
-
moučkový cukr
3 lžíce
Na potření
-
smetana ke šlehání + ztužovač (nemusí být)
1 ks
-
krémová zakysaná smetana
2 ks
-
vanilkový cukr
1 ks
Postup přípravy
- Všechny ingredience kromě kakaa vymíchejte v hladké těsto. Pudink uvařte dohusta.
- Opatrně do těsta vmíchejte sníh a rozdělte na poloviny. Do jedné vmíchejte kakao.
- Světlé těsto vylijte na papírem vyložený vyšší plech a tmavé těsto na něj lžící nepravidelně poházejte. Totéž udělejte i s horkým pudinkem.
- Jahody také rozprostřete po celém plechu. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 40 minut. Poté vyjměte a nechte zcela vychladnout.
- Smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšlehejte dotuha a smíchejte se zakysanými smetanami. Potřete celý povrch buchty a posypte kakaem.
Zdroj receptu
V kuchyni vždy otevřeno