návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Španělské kuře

Hodnoceno: 18x
6–8 porcí
do 1,5 hodiny
Španělské kuře
Španělské kuře
Pokud milujete olivy i fazole, tento recept je pro vás jako dělaný! Skvěle se k němu hodí rýže nebo třeba těstoviny, takže si vybere určitě každý.

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky a restujte na slabém plameni asi 5 minut.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou chilli papričku, mrkev nakrájenou na kostky a tymián (jen lístky). Vařte dalších 5 minut.
  3. Přilijte konzervovaná krájená rajčata, ocet a ochuťte špetkou soli a pepře. Plamen zesilte a přiveďte omáčku k varu: jakmile se tak stane, opět plamen zeslabte na nejnižší a nechejte omáčku mírně probublávat asi 10 minut (dokud nezhoustne).
  4. Až bude dostatečně hustá, sundejte pánev z plotny, vlijte omáčku do mixéru, rozmixujte ji dohladka a dejte stranou.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna posypejte uzenou paprikou a solí z obou stran a lehce je na pánvi vhodné do trouby osmahněte (dozlatova, ale nesmí být úplně propečená). Dělejte je po částech a až budou všechna hotová, slijte olej z pánve.
  6. Do té samé pánve nalijte připravenou omáčku, naskládejte do ní kuřecí stehna a zasypejte je bílými fazolemi, olivami a pokrájenou červenou paprikou.
  7. Pečte odkryté přibližně 35 až 40 minut. Nakonec vše posypejte nasekanou petrželí.

Španělské kuře 2 Foto:

Španělské kuře, foto: vikalinka.com