Pulled Pork Burger s pečenými česnekovo-bylinkovými hranolky
Pulled Pork Burger s pečenými česnekovo-bylinkovými hranolkami
Zdroj: Cherries On Top
Pulled Pork Burger s pečenými česnekovo-bylinkovými hranolkami
Zdroj:
Cherries On Top
Moje hodnocení
8x
V Čechách je nejobvyklejší burger z mletého hovězího masa. Ale změna je život a tuhle lahůdku v podobě trhané vepřové pečeně si určitě zamilujete. Je totiž fantasticky šťavnatá. A k tomu vynikající domácí BBQ omáčka a křupavé hranolky s česnekem a bylinkami. Dokonalá souhra na letním talíři!
6 porcí
120 minut
americká
Bbq omáčka
Cibule
1/2 ks
kmín
1 lžička
sladká paprika
1 lžíce
cayenský pepř
1/2 lžičky
rajčatové pyré
200 g
Česnek
1 stroužek
Worcestrová omáčka
1 lžíce
jablečný ocet
1 lžíce
třtinový cukr
2 lžíce
melasa
1–2 lžíce
dijónská hořčice
2 lžíce
Sůl
čerstvě mletý pepř
Pulled pork
vepřová krkovice s kostí
1 kg
BBQ omáčka
Sůl
čerstvě mletý pepř
Pečené hranolky s česnekem a bylinkami
brambory
1,5 kg
Olivový olej
80 ml
Česnek
3 stroužky
čerstvé bylinky (např. šalvěj, rozmarýn, tymián)
1 hrst
Začněte BBQ omáčkou: cibuli nakrájejte najemno. Zpěňte ji na trošce oleje doměkka a posypejte kmínem, paprikou a cayenským pepřem. Chviličku restujte, dokud se koření nerozvoní a přilejte rajčatové pyré. Česnek prožeňte česnekovačem a přidejte do omáčky. Přidejte worchester, jablečný ocet, třtinový cukr, melasu, hořčici a povařte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte z plamenu a směs rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Ochutnejte a podle chuti dosolte a opepřete.
Na pulled pork předehřejte troubu na 135 °C. Krkovičku osolte, opepřete a vložte do zapékací skleněné nádoby s víkem. Přelijte většinou BBQ omáčky, ale aspoň tři velké lžíce omáčky si uchovejte mimo na později. Krkovici pořádně v omáčce vyválejte a obalte, přikryjte skleněným víkem a vložte do trouby. Pečte asi 4 hodiny, po dvou hodinách zkontrolujte a případně podlijte vodou. V průběhu maso moc neodklápějte, ideálně první dvě hodiny s ním vůbec nic nedělejte. Potom ho můžete otočit, podlít, prostě podle potřeby. Hotové by mělo být nádherně měkké a šťavnaté, nemělo by klást žádný odpor a mělo by se rozpadat úplně samo. Hotové maso vidličkou natrhejte podle růstu na vlákna.
Připravte si hranolky: brambory oloupejte. Speciálním kráječem všechny nakrájejte na stejné kusy (hranolky), pokud nemáte kráječ, radši zkuste měsíčky nebo plátky. V míse smíchejte olivový olej a rozmačkané stroužky česneku. Bylinky nasekejte na drobounko, úplně miniaturní kousíčky. Přidejte k olivovému oleji. Na dva plechy rozprostřete pečicí papír. Hranolky obalte v olejové marinádě a rozdělte na připravené plechy, pokud možno do co nejtenčí vrstvy. Osolte, opepřete a dejte do trouby na cca 20 minut. Hodně záleží na síle a velikosti kusů, doba pečení je hodně individuální. V průběhu otáčejte plechy a hranolky prohrábněte a otočte nějakou obracečkou.
Sestavení: Pulled pork ohřejte, pokud vychladlo. Burgerové housky rozřízněte napůl. Na spodní i vrchní části housek rozetřete zbytek BBQ omáčky. Na spodní části dejte pár lístků oblíbeného salátu a rozdělte na ně pulled pork. Ozdobte pár plátky červené cibule a nakrájené nakládané okurky. Přiklopte vrškem housky. Podávejte s bylinkovo-česnekovými hranolky.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.