Suroviny
- hovězí žebra 1200 g
- mořská sůl
- pepř
- hovězí vývar 1 1/2 hrnku
- zelí pak choi (spařený, k podávání)
Na omáčku
- zázvor 3 cm
- sójová omáčka (sladká indonéská) 1/2 hrnku
- sójová omáčka 3 lžíce
- pomerančová šťáva 1 1/2 hrnku
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- anýz 4 hvězdičky
Na nudlový salát
- okurka (nakrájená na nudličky) 1 ks
- koriandr (lístky) 1 hrnek
- rýžové nudle 200 g
- ředkvičky (na plátky) 1/2 hrnku
- sezamový olej 3 lžíce
- limetková šťáva (ze 2 limetek)
- sezamová semínka (opražená)
- chilli papričky (nasekaná)
Postup přípravy
- Krátká žebra dejte na plochu a dobře posolte a opepřete. Ve velké rozpálené pánvi žebra opékejte, stranou s tukem dolů, dokud nebudou zlatavá a tuk zredukovaný. Vyndejte z pánve a osušte na papírové utěrce.
- Omáčka: Ve velké míse smíchejte všechny ingredience. Dobře promíchejte, aby se dobře spojily.
- Do hrnce s těžkým dnem dejte žebra, přilijte omáčku a vývar, přikryjte a na střední teplotě vařte 2 hodiny. Potom odkryjte a vařte dalších 20 minut.
- Salát: Do velké mísy dejte všechny ingredience a dobře promíchejte.
- Při podávání: Na talíř položte spařenou bok choy, na ni položte žebírka a posypte nasekanou jarní cibulkou. Podávejte s nudlovým salátem.