Křehké kakaové pusinky s mandlemi jsou skvělou chuťovkou ke kávě. Nebo je můžete směle zařadit do své kolekce receptů na vánoční cukroví. Stačí vám minimum surovin, navíc jsou bezlepkové!
Troubu předehřejte na 200 ˚C. Plech vyložte pečicím papírem.
Kávu rozpusťte v minimu horké vody tak, aby vznikla kávová pasta.
Z bílků, mletých mandlí, kakaa, kávové pasty a cukru vypracujte v míse jednolité lepkavé těsto. Z těsta rukama tvarujte kuličky velikosti malých vlašských ořechů. Připravte si k tomu velkou mísu se studenou vodou, když si po každé kuličce ve vodě opláchněte ruce, nebudou se tolik lepit.
Kuličky 11 minut pečte. Poté plech vyndejte ven a nelekejte se, jestli vám budou připadat nedopečené. Jak budou chladnout, zpevní se (jejich střed ale zůstane trošku vlhký).
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.
Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“
I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři.