Křehké kakaové pusinky s mandlemi jsou skvělou chuťovkou ke kávě. Nebo je můžete směle zařadit do své kolekce receptů na vánoční cukroví. Stačí vám minimum surovin, navíc jsou bezlepkové!
Troubu předehřejte na 200 ˚C. Plech vyložte pečicím papírem.
Kávu rozpusťte v minimu horké vody tak, aby vznikla kávová pasta.
Z bílků, mletých mandlí, kakaa, kávové pasty a cukru vypracujte v míse jednolité lepkavé těsto. Z těsta rukama tvarujte kuličky velikosti malých vlašských ořechů. Připravte si k tomu velkou mísu se studenou vodou, když si po každé kuličce ve vodě opláchněte ruce, nebudou se tolik lepit.
Kuličky 11 minut pečte. Poté plech vyndejte ven a nelekejte se, jestli vám budou připadat nedopečené. Jak budou chladnout, zpevní se (jejich střed ale zůstane trošku vlhký).
Zdroj receptu
Karolína Kamberská
Radost podle Karolíny
Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.
Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“
I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři.