Listové tyčinky
- listové těsto 1 ks
Salát
- tuňák 300 g
- cibule 300 g
- vejce 5 ks
- koriandr None velká hrst
- listový salát None
- pepř None
- sůl None
- olivový olej None
- ocet None
Postup přípravy
Odkapané fazole promícháme s jemně nakrájenou cibulkou, koriandrem, olivovým olejem a octem, osolíme, opepříme. Na závěr zlehka přimícháme tuňáka, abychom zachovali větší kusy. Uvařené vajíčko dle chuti buď přimícháme pokrájené na kostičky spolu s tuňákem do salátu, nebo rozkrojené na čtvrtky pokládáme na salát (jedno vejce na porci). Podáváme na listovém salátu (polníček, rukola, římský apod.) zakápnutém olivovým olejem s trochou mořské soli a s tyčinkami z listového těsta.
Na tyčinky rozválíme či rozvineme listové těsto, nakrájíme je na 2-3 cm široké proužky, které lehce oddělíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a sušeným česnekem (můžete nahradit libovolným kořením). Upečeme dozlatova asi za 15 minut. Před podáváním necháme vychladnout, aby se tyčinky nepolámaly.