Suroviny
- rajčatová passata 680 ml
- zeleninový bujon v kostce (bio) 1 kostka
- malá červená cibule, najemno nakrájená 1 ks
- česnek jemně nasekaný 2 stroužky
- červená paprika, nakrájená na kostičky 1 ks
- mletá uzená paprika 1/2 lžičky
- Olivový olej 1 lžíce
- nakládaná pečená červená paprika, slitá a nasekaná na drobné kousky 450 g
- konzervovaná cizrna, slitá a propláchnutá 1 plechovka (400 g)
- sůl a čerstvě namletý pepř
- čerstvá bazalka, nahrubo nasekaná 1 velká hrst
- čerstvý tymián, otrhané lístky 2 snítky
- čerstvá majoránka, otrhané a nasekané lístky 2 snítky
Postup přípravy
- Protlak, bujónovou kostku a 200 ml vody dejte do malého kastrolku a přiveďte k varu.
- Mezitím v jiném kastrolku smažte asi 5 minut červenou cibuli, česnek, červenou papriku a sušenou uzenou papriku na oleji s polévkovou lžící vody. Začne-li se směs přichytávat ke dnu, přidejte trochu vody.
- Přidejte opečenou červenou papriku, cizrnu a vroucí passatu. Nechte 10 minut pobublávat.
- Jakmile je hotovo, dochuťte solí dle potřeby (ale asi to nebude nutné, bujónová kostka bude dost slaná) a velkým množstvím černého pepře. Vmíchejte bylinky a podávejte.