Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami
Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami
Zdroj: Polévková mánie
Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami
Zdroj:
Polévková mánie
Moje hodnocení
6x
K přípravě této polévky potřebujete pečenou červenou papriku zavařenou ve vodě a octě, nikoli v oleji, a kupujte pouze papriky v kvalitním skle. Pamatujte, že jsou hlavními hrdinkami této polévky a levnější verze mívají takřka nepostřehnutelnou octovou příchuť.
4 porce
30 minut
Suroviny
rajčatová passata
680 ml
zeleninový bujon v kostce (bio)
1 kostka
malá červená cibule, najemno nakrájená
1 ks
česnek jemně nasekaný
2 stroužky
červená paprika, nakrájená na kostičky
1 ks
mletá uzená paprika
1/2 lžičky
Olivový olej
1 lžíce
nakládaná pečená červená paprika, slitá a nasekaná na drobné kousky
450 g
konzervovaná cizrna, slitá a propláchnutá
1 plechovka (400 g)
sůl a čerstvě namletý pepř
čerstvá bazalka, nahrubo nasekaná
1 velká hrst
čerstvý tymián, otrhané lístky
2 snítky
čerstvá majoránka, otrhané a nasekané lístky
2 snítky
Postup přípravy
Protlak, bujónovou kostku a 200 ml vody dejte do malého kastrolku a přiveďte k varu.
Mezitím v jiném kastrolku smažte asi 5 minut červenou cibuli, česnek, červenou papriku a sušenou uzenou papriku na oleji s polévkovou lžící vody. Začne-li se směs přichytávat ke dnu, přidejte trochu vody.
Přidejte opečenou červenou papriku, cizrnu a vroucí passatu. Nechte 10 minut pobublávat.
Jakmile je hotovo, dochuťte solí dle potřeby (ale asi to nebude nutné, bujónová kostka bude dost slaná) a velkým množstvím černého pepře. Vmíchejte bylinky a podávejte.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.