Suroviny
- rajče 1 kg
- cibule
- sádlo
- bobkový list
- nové koření
- pepř
- hladká mouka
- sůl
- cukr
- těstoviny
- bazalka
Postup přípravy
Cibulku zpěníme na sádle, přidáme hladkou mouku a mícháme do zrůžovění zásmažky
Zalejeme studenou vodou, přidáme nakrájená rajčata a koření a za stálého míchání přivedeme k varu
Vaříme do změknutí rajčat, občas promícháme
Osolíme, osladíme a propasírujeme přes cedník
Zamícháme těstoviny a krátce povaříme
Na talíři ozdobíme bazalkou
Polévka z čerstvých rajčat s domácími těstovinami
Ingredience:
- 1 kg rajčat
- 1 cibule
- domácí sádlo
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- hladká mouka na zásmažku
- sůl, cukr
- těstoviny
- bazalka