Head
Postup přípravy
Na másle či oleji zpěníme cibulku a přidáme cuketu nakrájenou na malé kousky (i se slupkou)
Přisypeme bazalku, oregano a zalijeme trochou vody
Podusíme a podlijeme vývarem
Nebo můžeme přidat bujon
Po změknutí zeleninu rozmixujeme na kaši, přidáme majoránku, asi 30 g nivy a ještě povaříme
Zjemníme smetanou, případně dosolíme, opepříme či zředíme dle potřeby
Můžeme podávat s osmaženými krutony
Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: do 30 minut Čas vaření: 30 minutRecipe category: polévka / vaření / dušení / restováníPolévkaPolévkaPolévka pana architekta s masem, zeleninou a strouhanými nočkypostup:1
Kosti (nejlépe hovězí) s masem a větší částí kořenové zeleniny pozvolna vaříme 2 hodiny, osolíme podravkou, zakápneme octem, aby vývar zůstal čirý
2
V jiném kastrůlku na másle maximálně čtvrt hodiny podusíme nakrájenou kořenovou zeleninu, do které zlehka nasypeme bazalku
Vývar přecedíme přes textilii a nakrájíme do něj na kostičky nakrájené hovězí maso
Potom přidáme podušenou zeleninu
3
V kastrůlku od zeleniny povaříme pět minut strouhané nočky, které dáme do hotové polévky
Do polohrubé mouky rozklepneme 1 vejce a vypracujeme tak husté těstíčko, aby se dalo na hrubém struhadle nastrouhat
Necháme oschnout