Suroviny
- olivový olej 3 lžíce
- cibule 100 g
- česnek 5 stroužků
- paprika 300 g
- chilli 1/2 lžičky
- pohanková lámanka 70 g
- rajčatové pyré 500 g
- sůl 1 a 1/2 lžičky
- kečup 100 ml
- eidam
- čerstvě namletý pepř
S tímto receptem si můžete hezky vyhrát. Můžete ji udělat i více zeleninovou, tedy přidat více paprik a rajčat, popřípadě i jemně nakrájenou cuketu. Mimo sezonu je dobrá i její základní verze bez čerstvých paprik.
Postup přípravy
- Nachystejte si pohankovou lámanku. Promyjte ji a nechte okapat v cedníku.
- Na oleji osmažte cibulku a česnek. Pak přidejte na jemné proužky nakrájenou papriku a společně orestujte.
- Přidejte chilli, promíchejte a během chvilky přisypte i okapanou pohanku. Vše promíchejte a zalijte passatou nebo plechovkami s loupanými rajčaty. Nechte společně dusit tak cca 25 minut. Během vaření směs občas promíchejte, dle potřeby můžete přidat i trochu vody, aby výsledná konzistence byla „akorát na topinku“, tedy ani moc hustá ani příliš řídká.
- Pro typickou chuť domácí ďábelské topinky dochuťte kečupem, pepřem, popřípadě solí či chilli. Vzniklou směs mažte na osmažené topinky a navrch sypejte strouhaným sýrem (nejlepší jsou pro tento případ topinky smažené v oleji, ale určitě je lze i odlehčit a opékat nasucho).