Suroviny
Postup přípravy
1. Část piškotů dáme stranou a rozpůlíme je. (Množství těchto piškotů určí velikosti formy, kterou máme k dispozici. Piškotů musí být tolik, abychom z nich kolem okrajů formy postavili „plůtek“). Zbylé piškoty rozemeleme (rozmixujeme) na prášek a smícháme s rozměklým máslem. Utvoříme drobenku a do dortové formy vyložené pečicím papírem na dno nasypeme tři čtvrtiny této směsi. Poté po obvodu formy zapícháme půlky piškotů cukrovou stranou ven.
2. Scedíme mandarinky, nakrájíme je na kousíčky a smícháme s Lučinou a cukrem. Do šťávy vsypeme citronovou želatinu, necháme projít varem a ihned zchladíme. Vychladlou šťávu přilijeme ke směsi z nakrájených mandarinek a na závěr přidáme ušlehanou šlehačku. Vše vlijeme do připravené dortové formy vyložené piškoty a posypeme zbylou drobenkou.
3. V ledničce necháme ztuhnout nejlépe přes noc. Pokud spěcháme, můžeme dát na chvilku i do mrazáku.