Hlavní chod
- vepřová kotleta
Head
Postup přípravy
Kotlety nařízneme a vytvoříme kapsu. Maso vně a uvnitř osolíme, opepříme a kapsu vytřeme hořčicí. Začneme plnit. Nejprve plátky debrecínky, pak sýrem. Poté přijdou na řadu libeček a anglická slanina. Sešijeme nití, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na sádle. Vyjmeme.
Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na větší kostky, přidáme kotlety a na ně plátky másla. Mírně podlijeme a dusíme asi dvě hodiny. Poté maso vyjmeme. Výpek slijeme do mísy, rozmixujeme, zředíme s vodou a dochutíme solí a pepřem. Maso podáváme se zeleninovou oblohou a vařenými brambory posypanými pažitkou.
Hlavní chod
Plněná vepřová kotleta, brambory