Head
- vepřová krkovice 2 kg
Marináda
- hořčice 3 lžíce
Head
Postup přípravy
Maso desetkrát příčně nařízneme na centimetr a půl silné plátky, ale nedokrajujeme je do konce. Smícháme suroviny na marinádu, potřeme jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepřeme, do každého řezu vložíme plátek uzeného, sýra a několik plátků žampionů. Maso podsypeme cibulí nakrájenou na plátky a pořádně zabalíme do alobalu, aby během pečení nevytekla šťáva. Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme nejméně dvě hodiny. Na posledních 20 minut alobal otevřeme a odkryté maso dopečeme dozlatova.
Šťouchané brambory: Brambory oškrábeme a osolené uvaříme, když jsou měkké, rozšťoucháme je s trochou másla a podáváme k masu.