Maso
- kuřecí prsa 4 ks
- sušená rajčata (naložená v oleji) 100 g
- bazalka (sušená) 1 lžička
- olivový olej
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- párátka
Kaše
- brambory (oloupané a pokrájené na kostičky) 1 kg
- mléko 150 ml
- šlehačka (vyšlehaná dotuha) 1 kelímek
- červený pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Sušená rajčata pokrájejte na drobné kousky, přidejte sušenou bazalku a kapku oleje, ve kterém byla rajčata naložená. Dobře promíchejte.
- Kuřecí prsa nařežte z boku tak, aby vznikla kapsa. Naplňte rajčatovou směsí a uzavřete párátkem. Naplněná prsa osolte a opeřete z obou stran.
- Takto připravená prsa pomalu opékejte z obou stran na velké pánvi pod pokličkou, až jsou zlatohnědá.
- Mezitím si uvařte brambory v kastrolu s osolenou vodou doměkka. Vodu slijte, do hrnce vlijte ohřáté mléko a brambory rozmačkejte. Podle chuti dosolte. Přidejte čerstvě namletý červený pepř a dobře promíchejte.
- Na závěr opatrně vmíchejte vyšlehanou šlehačku. Bramborová kaše bude nadýchaná a příjemně aromatická.
- Servírujte kuřecí prsa překrojená napůl na lůžku z bramborové kaše.
Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem II Zdroj: Michal Šajmir