Martina Čerňanská
,
Michal Šajmir

Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem

Moje hodnocení
35x

Plněné maso je vždy zajímavé, přináší totiž na talíř moment překvapení. Zároveň také obohatí chuť masa náplní, v tomto případě výraznými sušenými rajčaty. Nadýchaná kaše se šlehačkou a pepřem překvapivý dojem znásobí.

4 porce
30 minut

Maso

Kaše

Postup přípravy

  1. Sušená rajčata pokrájejte na drobné kousky, přidejte sušenou bazalku a kapku oleje, ve kterém byla rajčata naložená. Dobře promíchejte.
  2. Kuřecí prsa nařežte z boku tak, aby vznikla kapsa. Naplňte rajčatovou směsí a uzavřete párátkem. Naplněná prsa osolte a opeřete z obou stran.
  3. Takto připravená prsa pomalu opékejte z obou stran na velké pánvi pod pokličkou, až jsou zlatohnědá.
  4. Mezitím si uvařte brambory v kastrolu s osolenou vodou doměkka. Vodu slijte, do hrnce vlijte ohřáté mléko a brambory rozmačkejte. Podle chuti dosolte. Přidejte čerstvě namletý červený pepř a dobře promíchejte.
  5. Na závěr opatrně vmíchejte vyšlehanou šlehačku. Bramborová kaše bude nadýchaná a příjemně aromatická.
  6. Servírujte kuřecí prsa překrojená napůl na lůžku z bramborové kaše.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Šajmir


Přečtěte si také

Recepty