Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem
Zdroj: Michal Šajmir
Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem
Zdroj:
Michal Šajmir
Plněné maso je vždy zajímavé, přináší totiž na talíř moment překvapení. Zároveň také obohatí chuť masa náplní, v tomto případě výraznými sušenými rajčaty. Nadýchaná kaše se šlehačkou a pepřem překvapivý dojem znásobí.
Postup přípravy
-
Sušená rajčata pokrájejte na drobné kousky, přidejte sušenou bazalku a kapku oleje, ve kterém byla rajčata naložená. Dobře promíchejte.
-
Kuřecí prsa nařežte z boku tak, aby vznikla kapsa. Naplňte rajčatovou směsí a uzavřete párátkem. Naplněná prsa osolte a opeřete z obou stran.
-
Takto připravená prsa pomalu opékejte z obou stran na velké pánvi pod pokličkou, až jsou zlatohnědá.
-
Mezitím si uvařte brambory v kastrolu s osolenou vodou doměkka. Vodu slijte, do hrnce vlijte ohřáté mléko a brambory rozmačkejte. Podle chuti dosolte. Přidejte čerstvě namletý červený pepř a dobře promíchejte.
-
Na závěr opatrně vmíchejte vyšlehanou šlehačku. Bramborová kaše bude nadýchaná a příjemně aromatická.
-
Servírujte kuřecí prsa překrojená napůl na lůžku z bramborové kaše.
Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem II
Zdroj: Michal Šajmir
Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem II
Zdroj:
Michal Šajmir