Blanšírované brambory
- brambory 600 g
Náplň
- vejce 1
- červená paprika
- kladenská pečeně 300 g
- grilovací koření
- smetana
- podravka
- petržel
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Do náplně dáme na nudličky nakrájenou kladenskou pečeni, červenou kapii a čerstvě nasekanou petržel. Osolíme, opepříme, dochutíme Podravkou a přidáme vejce. Vše smícháme na pánvi a směsí naplníme krůtí maso. Dáme do zapékací misky a zalijeme smetanou. Dochutíme a pečeme dozlatova.
Brambory očistíme ve vodě, osušíme a nakrájíme na měsíčky i se slupkou. Dáme do cedníku a na tři minuty vložíme do vroucí vody. Vysypeme na pekáč, přidáme dvě lžíce oleje a pečeme dozlatova.
Hlavní chod
Plněná krůtí rolka zapečená se smetanou a blanšírované brambory
Ingredience:
- 120 g krůtích prsou
- 1 vejce
- 1 červená kapie
- 300 g kladenské pečeně
- grilovací koření
- 1 smetana
- Podravka
- čerstvá petrželka
- 600 g brambor