Suroviny
- polohrubá mouka 500 g
- uzené maso 1 kg
- brambory 1 kg
- tavený sýr 2 krabičky
- sůl
- cherry rajčata
Postup přípravy
1. Z mouky a vody si uděláme těsto, které nesmí být ani tvrdé ani měkké a půjde do tenka vyválet. Nakrájíme čtverečky, které plníme směsí z uvařených brambor, které jsme rozmačkali se sýrem a máslem. Čtverečky dobře slepíme konci k sobě a zhruba tři minuty necháme povařit. Jsou hotové, když vyplavou.
2. Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme je na kostky o velikosti 5 - 8 cm.
3. Ze smetany a taveného sýru si uvaříme středně hustou omáčku.
4. Servírujeme tak, že střídavě klademe na talíř taštičky, maso a přelijeme omáčkou.
5. Jako přílohu orestujeme na olivovém oleji cherry rajčata a podáváme společně s pišotem a uzeným masem se sýrovou omáčkou.
Autor receptu: Luboš Olah