Suroviny
- slunečnicový olej 1/3 hrnku
- kurkuma 1 lžíce
- kari koření 1/2 lžíce
- mletá skořice 1 lžička
- semínka koriandru 1 lžíce
- hořčičné semínko 1 lžička
- chilli (sušené šupinky) 1 špetka
- mořská sůl
- pepř
- květák (rozlámaný na růžičky) 1 velká hlávka
- červená cibule (nakrájená na malé klínky) 1 ks
- sušené rozinky (namočené v misce s horkou vodou a potom osušené) 1/2 hrnku
- ledový salát (s oddělenými listy) 1 ks
- bílý jogurt 1/4 hrnku
- kokos (opražené kokosové lupínky) 25 g
- koriandr (čerstvé lístky na ozdobení)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 210 °C. Do mísy dejte olej, kurkumu, kari, koriandrová semínka, skořici, hořčičná semínka a chilli. Vše dobře promíchejte, aby se ingredience spojily. Potom přidejte růžičky květáku a klínky cibule. Důkladně promíchejte tak, aby se květák i cibule dobře obalily.
- Květák a cibuli dejte na pečicí plech a pečte asi 15 minut nebo dokud vše není hotové a křupavé.
- Vyndejte plech z trouby, vše posypte rozinkami a nechte trochu vystydnout.
- Při podávání: 2 lžíce směsi dejte do jednotlivých salátových listů, navrch kápněte trochu jogurtu a posypte koriandrovými lístky a kokosem.