Šťouchané brambory
- brambory 750 g
Suroviny
- omáčka None kus
Šťouchané brambory
- sůl None kus
Postup přípravy
- sůl None kus
Postup přípravy
Perličku osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Nejdříve stranu s kůží, následně spodní. Stačí 5 minut z každé strany. Poté necháme dopéci v troubě cca 5 minut při 180 °C s plátkem másla na zjemnění.
Cibulky nakládané cibulkybalzamikový ocetmed4 dl červeného vínavývar (redukce) z perličky
postup:
Cibulky obalíme v medu, zakápneme octem a chvíli prohříváme. Zalijeme vínem, přidáme 1až 2 lžičky redukce a povaříme.
Šťouchané brambory 750 g brambor (typ C)zakysaná smetanasůlrukola
postup:
Brambory oškrábeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Slijeme, přidáme smetanu. V horké vodě spaříme rukolu, přidáme k bramborám, zjemníme máslem a rozšťoucháme
Na talíř položíme cibulku, přidáme perličku, polijeme vinnou omáčkou a podáváme s brambory.
Perlička na vinné redukci
Ingredience:
- stehno z perličky a prsní část
- máslo
- pepř, sůl