Suroviny
- podkovy z kapra 800 g + hlava a vnitřnosti
- sádlo 100 g
- cibule (středně velké) 2 ks
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- rybí vývar 300 ml
- zelená paprika 1 ks
- rajčata 3 ks
- kečup (kvalitní) 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Kapří maso osolte a opepřete a nechte stranou. Z hlavy a vnitřností připravte vývar.
- Na sádle dorůžova orestujte najemno nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, vsypte papriku a krátce ji promíchejte s cibulí. Zalijte vývarem, promíchejte a přidejte na nudličky pokrájené papriky a rajčata (pokud chcete, můžete přidat také trochu kvalitního kečupu).
- Vložte kapra a zakryté (nejlépe v troubě předehřáté na 180°C) duste asi 15 až 20 minut. Perkelt můžete na závěr také dotáhnout přídavkem smetany. Podávejte například s pečivem.