Suroviny
Postup přípravy
Na piškot vyšleháme žloutky s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme. Vyšleháme tuhý sníh z bílků a vše opatrně smícháme. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě asi deset minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na tři stejné pruhy.
Na krém ušleháme šlehačku, zakysanou smetanu smícháme se třemi lžícemi cukru moučka, vaječným koňakem a spojíme se šlehačkou. Jeden pruh piškotu potřeme třetinou krému, přiložíme druhý pruh, opět naneseme krém a na něj dáme třetí pruh. Lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.
Dezert posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme sezonním ovocem. Dáme do lednice vychladit asi na tři hodiny.
Dezert
Peříčkový řez