Na křehké paštikové těsto
- slanina 200 g
Head
- vepřové maso 200 g
- cibule 2 ks
- máslo 250 g
Na křehké paštikové těsto
- vejce 1 ks
Head
- kuřecí játra 650 g
- kachní sádlo 200 g
- sůl
- pepř
- bobkový list 1 ks
- nové koření 4 kuličky
- portské víno 300 ml
- tymián 2 snítky
Postup přípravy
Kuřecí játra očistíme, odblaníme, zkontrolujeme, jestli v nich není žluč, pečlivě opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme kachní sádlo, orestujeme na něm nejprve mleté vepřové maso, pak kuřecí játra a nakrájený špek.
Když se vše orestujeme, přidáme nahrubo nakrájenou červenou cibuli a rozetřený česnek, zdrhneme snítky tymiánu, které překrájíme, osolíme, opepříme, vložíme bobkový list a nové koření. Podlijeme portským vínem, podle potřeby lehce přisladíme a necháme dusit pod poklicí ve vlastní šťávě na mírném až středním ohni zhruba 10–12 minut. Podušenou směs necháme vychladnout, vyjmeme bobkový list a nové koření a umeleme ji na masovém mlýnku. Paštiková fáš je tuhá, proto ji ještě musíme rozmixovat se změklým máslem které má pokojovou teplotu. Poté smícháme přísady na křehké paštikové těsto, přidáme do něj osmaženou na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a necháme v chladu odpočinout.
Upečeme mističky, ve kterých podáváme pěnu.