Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečínka na česneku s houbami

4 porce
do 2 hodin
Pečínka na česneku s houbami
Pečínka na česneku s houbami Autor: Gurmet
Houby by byly dobré i samotné, ale když jich nasbíráte dost, promění obyčejný kus vepřového v hluboký chuťový zážitek. Za vydatné pomoci česneku, samozřejmě.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Maso osolte, opepřete a dejte spolu se sádlem, nahrubo nakrájenou cibulí a celým překrojeným česnekem do remosky nebo do trouby. Podlijte sklenkou vody a pečte asi 1 hodinu.
  2. Občas zkontrolujte, zda se všechna šťáva nevypekla. Pokud ano, podlijte vždy trochou horké vody a maso přelévejte výpekem.
  3. K téměř měkkému masu přidejte nakrájené houby a společně pečte ještě asi 30 minut, až bude maso měkké. Podávat ho můžete s rýží, čerstvým chlebem či bramborami nebo knedlíky. Doplňte čerstvým zeleným salátem.
Reklama

Gurmet - letní dvojčísloČasopis Gurmet - nejlepší škola vaření!

V letním dvojčísle Gurmetu najdete na téměř 150 stranách lehká letní jídla na každý den v týdnu, tradiční předpisy z krásných Orlických hor či nejlepší ovocné knedlíky včetně postupu krok za krokem.

S dětmi si připravíte osvěžující nanuky, můžete si zavařit letní úrodu nebo strávit příjemné chvíle u grilu s nevšedními recepty. Najdete tu jednoduché vaření na chatě a krásné recepty na využití lesních plodů či nových brambor. Na dovolenou zvou španělské speciality nebo saláty zvučných jmen, zatímco zdravá jídla z různých druhů mouky a takzvaných superpotravin vás okouzlí i svou chutí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama