Postup přípravy
Stehna opláchneme, osolíme a dáme do pekáče s troškou másla a vody. Pečeme dozlatova. Do kastrůlku dáme brusinkový kompot a trošku cukru (podle kyselosti kompotu) a ohřejeme. Nesmí se vařit, omáčka by mohla zhořknout.
Na pusinky oloupeme brambory, nakrájíme je a vaříme v osolené vodě. Když jsou hotové, barmbory rozmačkáme a přidáme mléko a najemno nasekanou pažitku. Uděláme hustší kaši. Naplníme jí cukrářský sáček a na plech tvarujeme pusinky. Pečeme dozlatova. Na talíř si naklademe pusinky, stehno přelijeme omáčkou a posypeme nasekanými spařenými vyloupanými mandlemi.
Hlavní chod
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou na mandlích a bramborové pusinky s pažitkou
Ingredience:
Kuře:
- 5 větších stehen
- troška másla
- 2 brusinkové kompoty
- cukr krystal (dle chuti)
- 1 balení mandlí
- Pusinky:
- 8 větších brambor
- vlažné mléko
- pažitka