Suroviny
- vejce 6 ks
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- máslo 1/4 kostky
- žampiony portobello ( ) 3 klobouky
- vepřová kýta (uzená) 200 g
- cherry rajčata 6 ks
- pažitka 1 hrst
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na maximum a v mezičase si připravte 3 vymazané žáruvzdorné keramické misky.
- Na pánvi s rozehřátým máslem pomalu opečte nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku – kdybychom ho opékali rychle, zhořkne. Pak přidejte na větší kousky nakrájené houby.
- Jakmile houby získají zlatavý povrch, přidejte kostičky uzeného a půlená cherry rajčata. Celou směs osolte, opepřete a rozdělte do misek. Do každé vyklepněte 2 vejce a dejte péct.
- Jakmile se vejce zatáhnou, vyndejte misky ven a nechte dojít. Důležité je vejce nepřepéct, aby žloutky zůstaly tekuté. Dochuťte solí, pepřem a pažitkou. Podávejte s opečeným chlebem.