Hlavní chod
- králičí stehýnka
Zelí
Hlavní chod
Zelí
Knedlíky
- droždí 10 g
Postup přípravy
Stehýnka nejlépe den předem naložíme, a to tak, že je nasolíme, zalijeme rozpuštěným vychladlým máslem a poté naplníme česnekem. Do stehen uděláme nožem dírky, do kterých česnek napěchujeme. Stehna zlehka okmínujeme a v troubě pod pokličkou pečeme asi hodinu a půl doměkka. Asi půl hodinky před dopečením pokličku odkryjeme a necháme dopéct.
Při přípravě knedlíků nejdříve vyrobíme kvásek ze tří lžic mléka a droždí. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které je vláčné a nelepí se na stěny. Necháme vykynout asi hodinu a půl a vytvarujeme knedlíky, které vaříme asi 9 minut z každé strany.
Zelí nakrájíme na malé kousky a dusíme na zpěněné cibulce. Osolíme, přidáme trochu kmínu. Před koncem zakápneme pěti lžícemi octa a dle chuti zasypeme zlehka cukrem. Dusíme doměkka.
Hlavní chod
Pečená králičí stehýnka na česneku, nové zelí, houskový knedlík
Ingredience:
- králičí stehýnka
- máslo
- česnek
Knedlíky:
- 400 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 2 dl mléka
- 3 žemle
- 10 g droždí
- ocet