Suroviny
- vejce 8 ks
- cukr krupice 350 g
- sůl špetka
- kukuřičný škrob 10 ml
- bílý vinný ocet 5 ml
- vanilkové aroma 5 ml
- šlehačka 250 ml
- jahody 250 g
- mučenka 4–6 plodů
Postup přípravy
- Nejprve si nechte předehřát troubu na 180 ˚C.
- V míse důkladně prošlehejte bílky s polovinou cukru a špetkou soli, až bude hmota dokonale hladká. Postupně přidávejte i zbytek cukru a šlehejte, dokud nebude sníh velmi pevný a lesklý. Do směsi přidejte kukuřičný škrob, kypřicí prášek, ocet a vanilkovou esenci a vše jemně zapracujte.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete pusinkovou směs ve tvaru kola. Plech vložte do vyhřáté trouby a teplotu hned snižte na 150 ˚C. Pečte 1 1/2 hodiny, poté troubu vypněte a pusinku nechte úplně vychladnout.
- Před podáváním přemístěte pusinku na velký talíř. Ušlehejte pevnou šlehačku a naneste ji na dezert. Navrch dejte nakrájené jahody a dužinu z mučenky.