Suroviny
- pastiňák (velké) 4 ks
- vejce 1 ks
- mléko trochu
- kukuřičná mouka 1/2 hrnku
- kurkuma špetka
- chilli 1/2 lžičky
- koriandr (lístky) 1 vrchovatá lžíce
- rostlinný olej
- sůl
Postup přípravy
- Pastináky uvařte v osolené vodě doměkka, ale nepřevařte je. Dobře je osušte.
- V misce našlehejte vejce s kukuřičnou moukou, kurkumou, chilli a nasekaným koriandrem a podle potřeby nařeďte mlékem tak, aby vzniklo těstíčko s konzistencí husté smetany.
- V pánvi pořádně rozehřejte olej. Pastinák namáčejte v těstíčku a usmažte dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových utěrkách.
- Prima tip: Podávejte třeba s majonézou, ochucenou jemně nasekanou chilli papričkou, pepřem, hrubou solí a pár kapkami limetky (majonéza může být odlehčena jogurtem).