Suroviny
- uzená makrela 200 g
- chilli papričky 1 ks
- česnek 1 stroužek
- koriandr 3 lžíce
- zakysaná smetana 150 g
- cibule 1 ks
- limetková šťáva 2 lžíce
- sůl
- červený pepř
Postup přípravy
- Rybu zbavíme kůže a maso rukama rozdrobíme na kousky, kosti odstraníme. Rybu vložíme do misky. Chilli papričku zbavíme semen a nasekáme nadrobno a přidáme k rybě. Česnek prolisujeme do misky a přidáme i nasekaný koriandr a zakysanou smetanu. Vidličkou promícháme dohladka.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno a společně s limetkovou šťávou přidáme k masové směsi. Osolíme, opepříme a promícháme. Vložíme do lednice na minimálně dvě hodiny (paštika ztuhne a nebude tak měkká).
- Podáváme s chlebem, vekou nebo opečeným toustem a čerstvou zeleninou.