Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Paštika z uzené makrely

do 10 minut
Paštika z uzené makrely
Paštika z uzené makrely Autor: Pradobroty.cz
Tato rybí paštika je příjemně sytá a díky chilli papričce i (lehce) pálivá, takže vás rozhodně "prohřeje". Dejte si ale záležet na výběru kvalitního čerstvého pečiva, bez toho by to rozhodně nešlo!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rybu zbavíme kůže a maso rukama rozdrobíme na kousky, kosti odstraníme. Rybu vložíme do misky. Chilli papričku zbavíme semen a nasekáme nadrobno a přidáme k rybě. Česnek prolisujeme do misky a přidáme i nasekaný koriandr a zakysanou smetanu. Vidličkou promícháme dohladka.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno a společně s limetkovou šťávou přidáme k masové směsi. Osolíme, opepříme a promícháme. Vložíme do lednice na minimálně dvě hodiny (paštika ztuhne a nebude tak měkká).
  3. Podáváme s chlebem, vekou nebo opečeným toustem a čerstvou zeleninou.
Reklama

Paštika z uzené makrely 2 Foto:

Paštika z uzené makrely; foto: Pradobroty.cz 

Pradobroty Foto:

Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama