Domácí bagety
- mouka 600 g
Domácí bagety
- olej 100 ml
Head
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky, orestujeme, přidáme máslo a nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a krátce orestujeme. Přidáme očištěná nakrájená játra, která mírně orestujeme a zalijeme 150 ml červeného vína. Necháme vařit, dokud se víno neodpaří. Do směsi přidáme sůl, pepř, bylinky nakrájené najemno a vše rozmixujeme. Sádlo rozpustíme, pomalu přimícháme do směsi. Přidáme najemno nasekané mandle (část necháme na ozdobu), hotovou směs dáme vychladit do lednice.
Brusinková omáčka: máslo rozpálíme na pánvi, přidáme brusinky, zalijeme červeným vínem a vše spaříme do husté kaše. Vychlazenou paštiku podáváme s brusinkovou omáčkou.
Domácí bagetky: hladkou či polohrubou mouku smícháme s uvedenými ingrediencemi, kvásek nemusíme dělat zvlášť. Dobře prohněteme těsto, aby se nelepilo, a necháme ho vykynout přes hodinu na teplém místě, přikryté utěrkou. Vytvarujeme bagetky, které ještě chvíli necháme vykynout na pečicím papíru, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a pak je upečeme v troubě do zlatova při cca 180 stupních.