Head
- vepřové maso 1 kg
- olej 5 lžic
- bylinky 1 dávka
- sůl 1 dávka
- brambory 1 kg
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky, zakápneme olejem, osolíme, posypeme rozmarýnem a dáme péct na 180 °C asi na hodinu
Uděláme si dip
Majonézu, nejlépe domácí, jogurt, bylinky a koření smícháme s prolisovaným česnekem a necháme odpočinout minimálně hodinu v lednici
Očištěné maso nakrájíme na špalíčky, osolíme, potřeme olejem a obalíme v bylinkách
Necháme aspoň dvě až tři hodiny odpočívat v lednici, pak asi minutu osmahneme zprudka na pánvi ze všech stran a dáme do trouby rozpálené na 180 °C na 8 –10 minut
Hotovou panenku je nejlepší pár minutek po vyjmutí z trouby nakrájet na tenké plátky